sobre la ceràmica de Lisette Dijksterhuis

…estructures, composicions que fascinen i que emocionen,

sempre en evolució...

 

Com fotògrafa sempre estava ocupada fent composicions fortes intentant crear imatges que parlen. Però les fotos queden llises i planes: no tenen relleu i marquen distàncies.

L'enorme riquesa i força de les estructures que m'envolten i que veig i visc al meu voltant aquí a Espanya, m'atreuen, m'alimenten i em desafien per a incorporar una tercera dimensió a les meves obres.

Ara les meves obres neixen directament de mí, sense intermediaris. Les peces es van formant a mesura que les estic creant. Començo amb una base i mentre estic treballant la forma neix per si sola. En la meva obra hi ha una gran part d'improvisació: no és un projecte planejat de davant mà.

 

Les meves ceràmiques són sempre obres úniques. Cada peça està feta a mà.

 

Els Corals estan construïdes amb `xurros´: troben el seu camí com la naturalesa troba el seu. Moltes tenen un dintre i un fora que sovint es confonen. Això és també un reflex dels meus sentiments i una percepció de l'altre i de l'existència.

 

Si vol saber més sobre els meus Corals: faci clic aquí

 

La majoria té un acabat amb `sals solubles´que donen una `pell´a les peces que reflecteix la força que experimento de la naturalesa que m'envolta...

 

 

 

Gairebé totes les peces estan fetes amb argila vermella extreta en el meu entorn: són de La Bisbal.

 

L´hivern de 2012 dues de les meves peçes van ser nominades pel `Premi Nacional de Ceràmica de Ciutat Castellò.

En 2014 la meva obra Coral 38 va ser seleccionada pel 17 Biennal de Ceràmica D´Esplugues.

Juliol 2016 el meu Corall `Terra i Mar´ és obra guanyadora del Premi Biennal Escultura del SSIBE!

SOY YO