sobre la Lisette

 

 

 

El món que m´envolta em facina.

La grandesa, força i eternitat sempre en evolució i el canvi de la naturalesa i dels elements, son una font infinita d´inspiració i de força. Per a mirar, per a sorprendre´m, però també com mitja per a expressar els meus sentits i emocions.

 

Sobre la Lisette...

...veure, mirar, observar i notar...

estructures, composicions que fascinen i que emocionen,

sempre en evolució...

 

Fins al 2005 vaig treballar com fotògrafa professional des del meu propi estudi fotogràfic. Sobretot feia fotos per a empreses i organitzacions, però també vaig fer molts retrats. A partir de l'any 2000 vaig donar cursos de fotografia i, des de la formació del pensament creatiu i pensament visual, també vaig donar cursos i practiques sobre això. Amb la meva pròpia empresa com ‘Kijkkunstenaar’(artista de vista) vaig seguir i vaig entrenar a gent per a veure més possibilitats per a ells mateixos, la seva organització o per a les coses que volien fer.

Des del 2008: vaig seguir regularment tallers (workshops) amb Ageeth Leemkuil, artista que utilitza la matèria com mitjà d'expressió. Ageeth em va ensenyar tècniques amb les quals vaig poder expressar-me millor en els denominats panells o quadres.

2007/2008: curs de ceràmica amb Hanneke Verheij, ceramista de Zutphen (Holanda); des del principi ella em va permetre estimular-me per a desenvolupar les meves pròpies formes.

2009: mudança a Palamós, Catalunya, Espanya. Un lloc que m'inspira i em desafia intensament per a fer les meves pròpies obres (ceràmica i quadres) en el meu propi taller.

2009: curs intensiu d'estiu: 'introducció de la ceràmica' per Ivet Bazaco (www.ivetbazaco.com), a l'Escola de la Ceràmica de La Bisbal (www.esceramicbisbal.net). Un institut d'ensenyament que li aconsello molt, per l'alta qualitat i diversitat dels cursos oferts, tot això en un ambient molt bonic i creatiu!

Primavera i tardor 2010 : 2 cursos amb Ivet Bazaco; desenvolupament d'un propi idioma de formes i investigació dels esmalts amb importants resultats.

2010: curs intensiu d'estiu: ‘investigació dels sals solubles’ per Carlets Torent (www.carletsceramista.com), també a l'Escola de la Ceràmica.

Aquest curs em va oferir el que jo en dic les Sals “Catalans”. Un acabat que fa joc totalment amb les meves peces: una irradiació natural, forta i crua, que sembla que (encara) està en evolució. Aquesta tècnica està desenvolupada en els anys vuitanta per l'artista de ceràmica Carlets, en la seva recerca d'un acabat natural en comptes d'esmalts que tanquen l'obra. Des de l'estiu del 2010 segueixo investigant i experimentant més, en la meva recerca de noves irradiacions i matisos naturals.

Finals del 2010: afiliada a la ACC: l'Associació dels Ceramistes Catalans (www.ceramistescat.org).

L´estiu 2012: curs intensiu sobre Terra Sigliata amb Joaquin Vidal en Muel (Saragossa).

L´hivern 2012: 2 de les meves peces van ser nomenats pel Premi Nacional de Ceràmiques Ciutat de Castelló.

L´hivern 2014:el meu Corall 38 va ser nomenat pel 17 Biennal De Ceràmica D´Esplugues Angelina Alós.

Juliol 2016: el meu Corall `Mar i Terra´ ha sigut obra guanyadora pel Premi Biennal Escultura del SSIBE!

 

SOC JO