over Lisette

Over Lisette...

...zien, kijken, waarnemen...

structuren en composities die fascineren en emoties oproepen...

eeuwig in ontwikkeling zijn en blijven...

 

Tot 2005 ben ik als professioneel fotograaf aan 't werk geweest vanuit m'n eigen fotostudio. Veelal werk in opdracht voor bedrijven en organisaties, maar ook veel portretfotografie. Vanaf 2000 gaf ik cursussen fotografie, en sinds het volgen van opleidingen voor creatief denken en beelddenken, heb ik ook daar cursussen en trainingen in gegeven. Vanuit mijn eigen bedrijf als Kijkkunstenaar heb ik mensen begeleid en getraind in 't zien van meer mogelijkheden, voor hunzelf, hun organisatie of de dingen die zij (wilden) maken. Dit heeft ook mijn eigen creatieve potentieel aangeboord

Sinds 2008: regelmatig workshops gevolgd bij Ageeth Leemkuil (www.ageethleemkuil.nl).

2007/2008: cursus keramiek bij Hanneke Verheij, keramiste uit Zutphen; zij heeft mij van meet af aan gestimuleerd en uitgedaagd m'n eigen vormen te ontwikkelen.

2009: verhuizing naar Palamós, Costa Brava (=woeste kust!) Catalonïe, Spanje. Plek die mij enorm inspireert en uitdaagt om m'n eigen werken te maken.

2009: intensieve zomercursus 'introdución de la cerámica' door Ivet Bazaco (www.ivetbazaco.com), aan de Escuela de la Ceramica in La Bisbal (www.esceramicbisbal.net), bij La Bisbal. Een opleidingsinstituut dat ik van harte kan aanbevelen bij iedereen, vanwege de hoge kwaliteit en diversiteit van de aangeboden cursussen, dit alles in een prachtige omgeving en creatieve sfeer!

voor- en najaar 2010: 2 cursussen bij Ivet Bazaco; ontwikkeling eigen vormentaal en onderzoek van de glazuren waren belangrijke opbrengsten.

2010: intensieve zomercursus 'investigación de los sales solubles' door Carlets Torent (www.carletsceramista.com), ook aan de Escuela de la Ceramica in La Biabal. Deze cursus heeft mij de techniek van de wat ik noem Catalaanse zouten gebracht. Een afwerking die volledig past bij mijn werken: een natuurlijke, krachtige en ruwe uitstraling, die als 't ware (nog) in ontwikkeling is. Deze techniek is in de jaren '80 door de keramisch kunstenaar Carlets ontwikkeld, in zijn zoektocht naar een natuurlijke afwerking ipv. glazuren die het werk afsluiten. Sinds de zomer van 2010 experimenteer ik er verder mee; op zoek naar nieuwe natuurlijke uitstralingen en schakeringen.

najaar 2010: toegetreden tot de ACC, de Associatie van Catalaanse Keramisten (www.ceramistescat.org).

zomer 2012: intensieve zomercursus Terra Sigliata bij Joaquin Vidal aan de Escuela Ceramica in Muel (een plek met een rijke historie: Picasso en Corneille hebben er ook ooit een tijd gewerkt!)

winter 2012/13: 2 van mijn werken genomineerd voor `de grote prijs van Castellón´ (Spanje) en daardoor ook deelname aan de expositie van de genomineerde werken.

Voorjaar 2013: intensieve cursus Experiementele stooktechnieken bij Miquel Molet.

In 2014 is mijn Coral 38 genomineerd voor de 17 Biennal de Ceràmica D´Esplugues (Bcn): een gerenomeerde Biennale waar keramisten van uit de hele wereld werken voor inzenden...

Juli 2016 heeft mijn Coral Terra i Mar de Premi Biennal Escultura de SSIBE (Baix Empordà) gewonnen!

 

SOY YO