panelen

 

Ook de panelen dragen de ruwheid, de kracht en vooral de aardsheid van de natuur die ik om me heen ervaar.

Als fotografe ben ik altijd bezig geweest om sterke composities te maken, te zorgen voor beelden die spreken. Maar ze bleven glad en plat.

De enorme rijkdom & kracht aan structuren, vormen en kleuren die ik hier in Spanje om me heen zie en ervaar, trekken me aan, voeden me en dagen me uit om een derde dimensie aan m'n werk toe te voegen; rechtstreeks, van mij tot m'n werkstuk: het paneel, veelal zonder tussenkomst van een kwast of penseel.

Het lekkerst werk ik dan ook om (zoals ik ook met de klei bezig ben) rechtstreeks met m´n handen de materie, pasta en vaak gevonden materialen op de panelen aan te brengen. Vaak ontdek ik mooie, door anderen waardeloos bevonden dingen, weggooid, die mij aanspreken door de vorm of de structuur of kleur. Ik neem ze mee en laat ze vaak onderdeel zijn van nieuwe composities die ik maak.

In mijn Spaanse atelier (zowel binnen als buiten) krijgen mijn werken automatisch de sfeer en kleur van het warme klimaat of de lauterende kleur blauw van de zee en de lucht.

 

 

Hier een paar beelden, `onderweg´ geschoten te inspiratie..

 

 

 

 

SOY YO